Aktuellt

Klicka på plustecknet + för att läsa mer.

Fyrverkeri

SeniorNet Sweden firar 25 år!

Välkomna alla medlemmar i den ideella föreningen SeniorNet till ett digitalt seminarium!
Internetstiftelsens Måns Jonasson berättar på sitt engagerade och lättsamma sätt om hur internet växer fram i Sverige och i världen fram till idag.
Ordförande Carl-Olof Strand berättar historien om SeniorNets 25 år, och därefter intervjuar Eva Blommegård en hemlig hedersgäst.
Seminariet avslutas med föreningens framtidsvisioner och ett lotteri.

Seniornet.se: Digitalt seminarium 9 dec

Datum: 9 december 2022

Tid: Kl. 10.00-12.00

Plats: Online via Zoom

Gratis kurser via Aktiv.se för SeniorNets medlemmar

Är du medlem i SeniorNet Sweden kan få fri tillgång till webb-kurser i Microsoft Office 365-paketets program och Windows 10.

Prova på seniornetstudera.se!

SeniorNet Sweden presenterar seniornetstudera.se. Här har vi samlat studiematerial för dig som behöver använda digital teknik i vardagen och vill lära dig mer.

Du behöver digitala kunskaper för att betala räkningar eller köpa en tåg-, bio, eller bussbiljett på nätet. Till dess att alla invånare, inklusive alla seniorer, kan delta i samhällslivet på valfri nivå är detta en fråga om tillgänglighet och i grunden om demokrati.

Digitalidag 2022

Den 14 oktober arrangeras den årliga och nationella temadagen Digitalidag 2022. Det blir en intressant dag med många fysiska och digitala aktiviteter på aktuella teman om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. SeniorNet deltar som aktör. Du hittar alla aktiviteter och aktörer presenterade på Digitalidags webbplats.
Tillsammans inspirerar vi alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Datum: 14 oktober 2022

Tid: Kl. 10.00-17.00

Plats: Online och på flera orter

Internetstiftelsen hjälper dig att tänka säkert

Du kan själv minska risken att bli lurad på internet genom att stärka dina kunskaper om hur internet och webben fungerar.

Internetstiftelsen har tagit fram ett antal snabbkurser om säkerhet på nätet som alla kan ta del av. Du blir bättre rustad och kan skydda dig för bedragare.