Aktuellt

Klicka på plustecknet + för att läsa mer.

SeniorNet Karlstad samarbetar med Länsstyrelsen

I Karlstad rullar SeniorNet ut kunskap i samarbete med Länsstyrelsen i Karlstad. När SeniorNets medlemmar håller en kurs på ett äldreboende så är det Länsstyrelsen som via ett studieförbund står för arvode och eventuella utlägg för resor och fikabröd.

Gratis kurser via Aktiv.se för SeniorNets medlemmar

Är du medlem i SeniorNet Sweden kan du få fri tillgång till webbkurser på Aktiv.se i Microsoft Office 365-paketets program och Windows 10.

Fyrverkeri

SeniorNet Sweden har firat 25 år!

Alla medlemmar i den ideella föreningen SeniorNet var välkomna till ett digitalt seminarium för att fira 25-årsjubilaren.

SeniorNets idé är att seniorer lär seniorer informationsteknik med pedagogik anpassad efter seniorer. Föreningen består även av många lokala föreningar spridda över nästan hela Sverige. I början av år 2023 har föreningen över 7000 medlemmar.

Seniornet.se: Digitalt seminarium 9 dec

Datum: 9 december 2022

Tid: Kl. 10.00-12.00

Plats: Online via Zoom

Prova på seniornetstudera.se!

SeniorNet Sweden presenterar seniornetstudera.se. Här har vi samlat studiematerial för dig som behöver använda digital teknik i vardagen och vill lära dig mer.

Du behöver digitala kunskaper för att betala räkningar eller köpa en tåg-, bio, eller bussbiljett på nätet. Till dess att alla invånare, inklusive alla seniorer, kan delta i samhällslivet på valfri nivå är detta en fråga om tillgänglighet och i grunden om demokrati.

Digitalidag 2022

Den 14 oktober arrangeras den årliga och nationella temadagen Digitalidag 2022. Det blir en intressant dag med många fysiska och digitala aktiviteter på aktuella teman om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. SeniorNet deltar som aktör. Du hittar alla aktiviteter och aktörer presenterade på Digitalidags webbplats.
Tillsammans inspirerar vi alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Datum: 14 oktober 2022

Tid: Kl. 10.00-17.00

Plats: Online och på flera orter