Aktuellt

Klicka på plustecknet + för att läsa mer.

Prova på seniornetstudera.se!

SeniorNet Sweden presenterar seniornetstudera.se. Här har vi samlat studiematerial för dig som behöver använda digital teknik i vardagen och vill lära dig mer.

Du behöver digitala kunskaper för att betala räkningar eller köpa en tåg-, bio, eller bussbiljett på nätet. Till dess att alla invånare, inklusive alla seniorer, kan delta i samhällslivet på valfri nivå är detta en fråga om tillgänglighet och i grunden om demokrati.

Digitalidag 2022

Den 14 oktober arrangeras den årliga och nationella temadagen Digitalidag 2022. Det blir en intressant dag med många fysiska och digitala aktiviteter på aktuella teman om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. SeniorNet deltar som aktör. Du hittar alla aktiviteter och aktörer presenterade på Digitalidags webbplats.

Tillsammans inspirerar vi alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Datum: 14 oktober 2022

Tid: Kl. 10.00-17.00

Plats: Online och på flera orter

Internetstiftelsen hjälper dig att tänka säkert

Du kan själv minska risken att bli lurad på internet genom att stärka dina kunskaper om hur internet och webben fungerar.

Internetstiftelsen har tagit fram ett antal snabbkurser om säkerhet på nätet som alla kan ta del av. Du blir bättre rustad och kan skydda dig för bedragare.

Seniormässan 2022

Seniormässan är Sveriges största mässa för dig som vill leva ett aktivt liv och upptäcka något nytt igen. Kom och inspireras och ta del av erbjudanden inom Resor & Turism, Boende & Tjänster, Vård & Omsorg, Hälsa & Skönhet, Fritid & Kultur.

Seniormässan.se

Datum: 4-6 oktober 2022

Tid: Kl. 9.30 - 16.00

Plats: Stockholmsmässan, Stockholm

Webbseminarium: Sociala medier, ett hot mot demokratin?

Internetstiftelsens ordnar under maj 2022 tre gratis webbseminarier om digitaliseringens påverkan på vårt samhälle. Den samlande rubriken är ”Att stärka demokratin i en digital tid”. Anmäl dig till det första eventet här:

Sociala medier, ett hot mot demokratin? Internetstiftelsen

Datum: 4 maj 2022

Tid: Kl. 08.30 - 10.00

Plats: Online