Lösenordshanterare
Den här informativa och lättillgängliga texten från Internetstiftelsen lär dig hur du lagrar och använder dina lösenord. Du gör det med hjälp av en lösenordshanterare. Kursen tar ca 10 minuter.
Den här informativa och lättillgängliga texten från Internetstiftelsen lär dig hur du lagrar och använder dina lösenord. Du gör det med hjälp av en lösenordshanterare. Kursen tar ca 10 minuter.
Få dina fotografier att berätta det du vill. Här får du lära dig hur du på ett enkelt och roligt sätt får ut mesta möjliga av din mobilkamera. Kursen omfattar 12 avsnitt, totalt 40 min.
Har du funderat över hur internet fungerar och vad man använder det till? I denna illustrerade berättelse får du förklaringen. Film: 8 min.
En skärmdump eller ett skärmklipp är en ögonblicksbild av din datorskärm. Här får du grunderna i hur Skärmklippverktyget fungerar i Windows 10 och Windows 11. Film: 4 min.
Har din pc blivit långsam? I den här artikel får du några tips om hur du felsöker och förbättrar datorns prestanda med Windows verktyg.
Intresserad av att få din post från myndigheter och företag i en digital brevlåda? Lär dig hur du gör i denna video från Halmstads bibliotek.
Film: 6 min.
Konsten att sluta stjäla bilder. Ja, de flesta av oss har använt bilder vi har hittat på nätet utan att veta om det är tillåtet. Lär dig mer om upphovsrätt.
Vill du göra en egen film, kanske på resan eller med familjen? Du behöver ingen dyr utrustning eller vara filmexpert för att förverkliga din idé.
Sök bland tusentals IT-ord och datatermer i IDG:s omfattande ordlista. I den här listan finns förklaringar på alla IT-termer du kan tänka dig.
I den tredje minikursen om Windows får du lära dig vad en fil är och hur du hanterar filer och mappar i din PC eller surfplatta. Film: 8 min.
Här får du lära dig grunderna i hur du söker med hjälp av Google. Det finns också bra knep för dig som är lite mer van att surfa på nätet.
I Internetstiftelsens snabbkurs lär du dig hur du skyddar din dator, din mobil och dina andra enheter från att bli infekterade av virus.
Bli mer säker på sociala medier. Med Internetstiftelsens snabbkurser lär du dig avslöja falska profiler på sociala medier. Och vad du kan göra om ditt konto på sociala medier har kapats.
Hur du skyddar ditt trådlösa hemnätverk och dina smarta prylar på bästa sätt får du lära dig i de här snabbkurserna från Internetstiftelsen.
Du använder väl inte enkla lösenord som är lätta att komma ihåg? Se Internetstiftelsens snabbkurs om hur du skyddar dina lösenord och din e-legitimation.
Så gör du för att handla på nätet på ett säkert sätt. Med Internetstiftelsens snabbkurser lär du dig hur du undviker att bli lurad.
Lär dig känna igen och skydda dig mot falska webbsajter och annonser. Internetstiftelsens kurser hjälper dig bli tryggare på nätet.
Vilka fördelar finns det med att ha en e-postadress och hur gör du för att skaffa ett e-postkonto. Film: 10 min.
Låna och strömma film via Cineasterna och se filmen på din smartphone, surfplatta, dator eller teve. Film: 7 min.
Med appen WhatsApp kan du inte bara skicka meddelanden utan också ringa videosamtal. Film: 1,5 min.
Med mobiltelefonen kan du enkelt skicka information om var du befinner dig. Skicka en kartnål med sms till en vän för att visa var du är. Film: 2 min.
Lär dig hur du skriver i mobilens Anteckningar, hur du infogar en bild och delar med en vän. Film: 3 min.
I Funkabutiken lär du dig att handla i en butik på internet. Du handlar inte på riktigt så du behöver inte vara orolig för att förlora pengar.
Lär dig mer om internetsäkerhet med radiopodden ”Tänk säkert på östgötska”. På Digitekets webbplats kan du lyssna på fem tänkvärda avsnitt på olika teman.
Så här gör du för att ansluta till wifi och ställa in en egen startsida på din dator. Film: 8 min.
Här får du veta hur du loggar in på wifi från en iPhone eller iPad. Film: 3 min.
Har du en Android mobiltelefon eller surfplatta? Här får du lära dig att skicka meddelanden, använda appar och snabbpanelen. Film: 13 min.
I del två i minikursen om Android mobil och surfplatta får du lära dig om flygplansläge, stör ej-funktionen, wifi och mycket mer. Film: 10 min.
Har du en iPhone eller iPad? Här får du lära dig hur du skickar meddelanden, hanterar appar och ställer in hemskärmen. Film: 12 min.
Med molntjänster kan du lagra data på internet och använda IT-tjänster online. Lär dig mer om molnet och molntjänster. Film: 9 min.
Det finns många praktiska sätt att hantera sin vardagsekonomi digitalt, men ibland kan det vara svårt att komma igång. Betalningshälpen visar dig hur du tryggt och säkert kan hantera din digitala vardagsekonomi.
Det är enkelt att skaffa mobilt BankID, den kanske vanligaste typen av e-legitimation. Så här gör du. Film: 3 min.
För dig som vill veta mer om hur du kan använda ljud i din dator eller mobil. Film: 6 min.
Lär dig skapa säkra lösenord till dina internetkonton. Film: 4 min.
Lär dig ringa videosamtal med Messenger, från din mobil, surfplatta eller dator. Film: 2 min.
Här får du lära dig hur det går det till att ringa videosamtal. Film: 7 min.
Du som har en PC eller surfplatta med Windows. I den här minikursen ser du hur du kan anpassa mappar i Utforskaren och hur du laddar ner och tar bort appar. Film: 4 min.
Lär dig mer om din mobil och surfplatta. Hur du kopplar upp dig mot wifi, ställer in flygplansläge och stör ej-funktionen och annat matnyttigt. Film: 8 min.
Med din iPhone kan du dela ut internet till andra enheter genom att låta mobiltelefonen skapa ett wifi-nätverk som andra kan ansluta till. Film: 2 min.
Har du en dator med Windows 10? I den här minikursen får du lära dig grunderna om skrivbordet och skärmfönster. Film: 8 min.
Att handla på nätet har sina fördelar och nästan alla svenska internetanvändare gör det. Men ju fler som gör sina inköp i webbutiker desto fler blir också offer för bedrägerier.